Oululainen yliopistoväki osoittaa mieltään maanantaina 15.2.2010 Rotuaarilla

Oululainen yliopistoväki marssii ulos työpaikaltaan maanantaina 15. päivänä helmikuuta klo10.30 ja kokoontuu mielenilmaisuun Rotuaarille klo 11.00. Mielenilmauksen syynä on yliopistossa aloitettavat yt-neuvottelut.

Mielenilmauksen toteuttavat jukolaiset Oulun yliopistossa (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry), Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys (Palkansaajajärjestö Pardia ry) ja Oulun yliopistolaiset (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry).

Järjestöjen mielestä yliopistouudistusta valmisteltaessa ja yliopistolain eri käsittelyvaiheissa vakuutettiin, että yliopistojen toimintaedellytykset varmistetaan ja uudistuksesta ei tule kielteisiä henkilöstövaikutuksia. Yliopistojen perusrahoitusta ei lupauksista huolimatta turvattu riittävästi uudistuksen yhteydessä.

Oulun yliopistossa alkavat yt-neuvottelut koskevat kaikkia tukitehtäviä, mutta muutamissa yksiköissä myös opetus- ja tutkimushenkilöstöä. Kun henkilöstön vähennyksiä kohdennetaan laaja-alaisesti tukihenkilöstöön, Aiheuttaa se välittömästi työn siirtymistä opetus- ja tutkimushenkilöstölle.

Yliopistouudistusta tehtäessä luvattiin lisätä opetus- ja tutkimushenkilöstön mahdollisuuksia keskittyä ydintehtäviinsä, laadukkaaseen opetukseen ja tutkimukseen. Tukihenkilöstön vähentämisen seurauksena mahdollisuudet opetukseen ja tutkimukseen heikkenevät.

Järjestöjen mielestä yliopiston opetuksen ja tutkimuksen tuloksellisessa toteuttamisessa tarvitaan koko henkilöstön työpanos. Oulun yliopiston rahoitusvaje tulee ratkaista muilla keinoilla kuin henkilöstön saneeraamisella ja irtisanomisilla. Yt-neuvottelut alkavat maanantaina 15. päivänä helmikuuta ja niiden piirissä on Oulun yliopiston kaikkien yksiköiden tukitehtävissä työskentelevä henkilöstö sekä koko henkilöstö kasvatustieteiden tiedekunnassa, tietojenkäsittelytieteiden laitoksella, Kajaanin yliopistokeskuksessa ja kielikeskuksessa. Neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 1600 henkilöä, yliopistossa on yhteensä noin 3000 työntekijää.

Lisätietoa Oulussa antavat:

Jukolaiset Oulun yliopistossa (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry)
pääluottamusmies Pekka Niemistö, gsm 040 560 2949
pääluottamusmies Kimmo Kontio, gsm 050 490 5567

 Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys (Palkansaajajärjestö Pardia ry/YHL ry)
pääluottamusmies Raimo Tervola, gsm 050 556 4394

Oulun yliopistolaiset (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry)
pääluottamusmies Vaili Jämsä-Uusitalo, gsm 040 7783537

Lisätietoa pääsopijajärjestöissä antavat:

JUKO/ neuvottelupäällikkö Arja Vehmas, 040 506 0108
Pardia/ neuvottelupäällikkö Niko Simola, gsm 040 566 85 17
JHL/sopimustoimitsija Kari Saarenketo, gsm 040 3101242

Mielenilmaisun uutisointilinkkejä

Kaleva 15.2

Kainuun Sanomat 15.2.

Comments are closed.