Oyhy ry:n hallituksen kevätkuulumiset

Hei Oyhylaiset!

 

Yhdistyksen hallitus on kokoustanut ahkerasti kevään mittaan. Kuukausittaisissa kokouksissa olemme käsitelleet ajankohtaisia yhdistys-, työsuojelu- ja luottamusmiesasioita. Työsuojeluasioissa esille on noussut erityisesti työntekijöiden jaksaminen etätöissä ja se, miten voisimme tukea jäsenistöämme tässä. Myös palkka-asioiden tasa-arvoisuuden toteutuminen on ollut vahvasti esillä.

 

Olemme miettineet, kuinka kehittää toimintaamme ja tehdä sitä näkyvämmäksi jäsenistön suuntaan. Haluammekin esitellä teille jatkossa yhdistysaktiivejamme, jotta tiedätte, ketä vetää hihasta kampuksen käytävillä, jos teillä on kysyttävää tai kerrottavaa 😊

 

Aloitetaan allekirjoittaneesta: Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa parisen vuotta. Itselleni tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutuminen työpaikoilla ja työntekijöiden tasapuolinen kohtelu ovat hyvin tärkeitä asioita ja syy sille, miksi lähdin yhdistystoimintaan mukaan. Kuulun myös yliopiston Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan ja olen YT-neuvoston varajäsen.

 

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on yksi yliopiston henkilöstösuunnittelun perusperiaate. Kaikille yliopistoyhteisön jäsenille on turvattava tasavertaiset työskentely- ja opiskeluolot sekä tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset mahdollisuudet vaikuttaa asioiden suunnitteluun ja valmisteluun, riippumatta sukupuolesta tai muista henkilöön liittyvistä seikoista.

 

Jos koette, että nämä periaatteet eivät teidän kohdallanne täyty, tai muutoin havaitsette syrjintää tai muuta epäasiallista käytöstä, voitte olla yhteydessä minuun tai johonkin toiseen luottamusmieheemme – kuten kaikissa muissakin mieltä askarruttavissa asioissa. Me yhdistysaktiivit olemme täällä jäsenistöä varten ja valmiina auttamaan 😊

 

P.S. Viime talven hyvinvointiraha-tempaus sai osakseen suuren suosion, ja hallitus päätti toteuttaa tempauksen uudelleen kesän aikana. Asiasta on luvassa lisätietoa lähiaikoina, joten tarkkailkaa sähköpostianne.

 

Aurinkoista kevättä!

Kristiina Rapakko

Talouskoordinaattori

+358294482928

kristiina.rapakko(at)oulu.fi

 

OYHY ry:n hallituksen jäsen ja OYHY ry:n luottamushenkilö 2021-2022

Oulun yliopiston Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen 1.1.2019-31.12.2021

YT-neuvoston varajäsen 1.1.2021 alkaen

Comments are closed.