Ruskareissu Saariselälle 5.-8.9.2013

Julkisivu eetelaan_Ruska_cropped

Hei! Kuka muistaa Börjen? Tuon legendaarisen ruskamatkailijan OYHY:n Saariselän reissuilla menneillä vuosikymmenillä – Vuosien tauon jälkeen Saariselän ruskaretki on OYHY:n tapahtumakalenterissa 5.- 8.9.2013 ja reissulla Juha Kellokumpu, alias Börje, tutustuttaa ryhmän aidon kultavaltauksen toimintaan – kullankaivajien arkeen ja työhön.

Aikataulu ja ohjelma

to 5.9

Bussi lähtee Kontinkankaalta klo 13.30 ja Linnanmaalta klo 13.45. Matkan varrella pysähdymme Rovaniemellä Citymarketin tienoilla tankkaamaan ja viime hetken tarvikehankintoja varten. Muuten ajellaan joutuin kohti Saariselkää. Perillä majoittuminen.

pe 6.9. klo 11.00 – 19.00

Patikoimme Laanilan kultareittiä noudatellen kultavaltaukselle Tolosjoen rannalle. Käveltävää matkaa kertyy noin 8 km helppokulkuisessa maastossa, pääosin tietä pitkin. Leirissä kullanhuuhdonnan alkeeet vaskoolia käyttäen. Ei hätää, vaikka kultahippu ei hyppysiin osukkaan – kultaa voi olla myös myytävänä.

Saunamajuri lämmittää saunan ja kalamiehet ja -naiset voivat kalastaa. Kevyt kenttälounas nuotion äärellä. Paluu majapaikkaan bussikyydillä. http://www.muinaispolut.fi/polkukuvaukset/laanila.html

la 7.9.

Patikointia & shoppailua lähimaastossa. Esim. Mehtäbaari – Rumakuru – Laanila – Panimo – Kaunispää.

Yhteinen iltaruokailu, jos ryhmä niin haluaa

su 8.9.

Kotimatkalle lähdetään klo 12.00. Tarvittaessa pysähdymme tankkaamaan Napapiirillä.

Hinta ja majoitusvaihtoehdot OYHY:n jäsenille

Matkalaisille on tarjolla kaksi 140€:n hintaista mökkimajoitusvaihtoehtoa.  Hintaan sisältyy matkat, mökkimajoitus, liinavaatteet, perusaamiaistarvikkeet sekä retkieväät

Mökkimajoitus 1. Kiisa   (22 hlö)  http://www.kiisa.net/

Mökkimajoitus 2.  Hirvas  (10 hlö)   http://tinyurl.com/hirvas7

Hotellimajoitus järjestyy tarvittaessa ottamalla yhteyttä matkanjohtajaan tai täyttämällä WWW-lomake.

Ei jäsen maksaa +60 € – pelkät matkat 60 €, jos bussiin mahtuu

Kiisa_1

 

kiisa_2

Ruskaretkeen on ilmoittauduttava 2.8.2013 mennessä maksamalla matkan hinta yhdistyksen tilille: OP FI49 5741 3620 1158 47. Ilmoittautumien on sitova ja suoritettu maksu palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Matkaa ilmoittaudutaan seuraavasta linkistä: http://tinyurl.com/saariselk

 

 

Comments are closed.