Matka Kajaanin kaupunginteatterin Kajaanin Seminaari –esitykseen 6.5.2011

Matkaan lähdetään bussilla pe. 6.5 klo 14.00 – 14.30 Linnanmaalta, tarvittaessa koukataan  Kontinkankaan kampuksen kautta ja sitten suoraan Kajaaniin. Paluu välittömästi esityksen päätyttyä Ouluun.

OYHY ry tarjoaa bussimatkan, teatterilippu (n. 9 €) ja muut nautinnot jäsenen omalla kustannuksella.

Matka toteutuu, jos riittävästi jäseniä (30) ilmoittautuu. Pyydämme sitovat ilmoittautumiset sähköpostiviestillä eija.tuomi@oulu.fi mahdollisimman pian ja viimeistään keskiviikkona 27.4. Vahvistus matkan toteutumisesta lähetetään viimeistään perjantaina 29.4.

Aloite tämän matkan järjestämiseen on tullut jäsenistöltä – kiitämme siitä!

Alla esityksen taustatietoa Kajaanin kaupunginteatterin ohjelmistosivulta kopioituna:

Sami Keski-Vähälä:  KAJAANIN SEMINAARI

”Tragikomedia luopumisesta

Kajaanin Seminaari -näytelmä kertoo Tuppuraisen opettajapariskunnasta, joka saa kuulla työskentelevänsä lakkautettavassa opettajankoulutusyksikössä. Lapsiperheen arki muuttuu kertarysäyksellä ja elämä ottaa uuden suunnan. Onnistuvatko Tuppuraiset innovoimaan itselleen uuden reitin globaali-Suomen karikoissa?

Esitys seuraa myötätunnolla Tuppuraisen perheen vaiheita, niin kipeitä kokemuksia kuin ilon pilkahduksia. Runsas musiikki välittää vahvoja tunteita myös katsojille.

Tragikoominen kantaesitys sisältää yhtymäkohtia todellisuuteen, mutta lähes kaikki näytelmän henkilöt ja tapahtumat ovat fiktiivisiä eli täysin keksittyjä.

Opettajankoulutusyksikön lakkautusprosessiin liittyvien kohtausten taustamateriaalina on käytetty julkisia asiakirjoja, lehtiartikkeleita ja haastatteluja.

Kajaanin Seminaari -näytelmä on kunnianosoitus 111-vuotiaalle opettajankoulutuslaitokselle ja sen tekemälle työlle”

Terveisin OYHY ry:n hallitus

Comments are closed.