Yliopistoneuvotteluissa aikalisä

JUKO, Pardia, JHL
JÄSENTIEDOTE 17.2.2010

Yliopistoneuvotteluissa aikalisä

Yliopistotyönantaja antoi keskiviikkona lähes nollatarjouksen palkankorotuksiksi kuluvalle vuodelle ja vuodelle 2011. Tarjouksen kustannusvaikutus tälle vuodelle on 0,04 prosenttia. Lisäksi esityksissä sopimusteksteistä on vielä isoja asioita auki, kuten mm. työaikakysymykset ja sairausajanpalkka. Sopimuskokonaisuudesta puuttuu muutenkin vielä oleellisia osia.

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt ovat pettyneitä työnantajan tarjoukseen ja neuvotteluissa on otettu aikalisä. Työantajalta odotetaan uutta tarjousta ja teksteistä kokonaisesitystä uudeksi työehtosopimukseksi. Neuvottelupöytään palataan näillä näkymin torstaina 25. helmikuuta.

Järjestöt nostavat neuvottelutilanteen tässä vaiheessa järjestövalmiutta.
Jäsenet voivat olla asiasta yhteydessä omaan järjestöönsä tai luottamusmieheensä.

Lisätietoja:
Pardian yksityisten alojen neuvottelupäällikkö Niko Simola gsm 040 566 8517.
YHL:n puheenjohtaja Kerttu Pellinen kerttu.pellinen@yhl.fi, gsm 050 377 7366

Comments are closed.